StepcrOss

De vereniging is opgericht op 13 januari 2010 met als doelstelling het promoten van de stepsport in al zijn facetten in de gehele Regio Oss. Een zeer mooie regio met natuurgebieden als Herperduin en de Maashorst, de dijken en uiterwaarden van de Maas en stadjes en dorpjes als Oss, Berghem, Ravenstein, Geffen en Megen. Tevens is de regio Oss (zelfs heel Noord Brabant en omstreken) in het bezit van een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk. En waar gefietst kan worden, kan ook gestept worden!

De vereniging had zijn bestaansrecht bewezen, want de eerste wekelijkse trainingen waren al gestart op 8 april 2009. Iedere woensdagavond van 19.30uur tot ongeveer 20.30uur reden de steppers hun rondje op het industrieterrein. Na enkele weken werden er korte ritten door de omgeving gereden. Na enige maanden werd besloten om StepcrOss op te richten. Ongeveer een jaar later werd op zondag de training van 9.30uur tot 10.30 uur toegevoegd.

StepcrOss richt zich op de stepsport op recreatief niveau. Lekker trainen in de natuur en toertochten rijden, waarbij aandacht is voor de omgeving en de gezelligheid. Dat doen we in de vorm van op tijd pauzeren en eventueel een versnapering.

Steppen is leuk en gezond. Zeker niet blessure gevoelig. En één ding is zeker: met ons opvallende vervoermiddel roepen we veel bewondering op voor onze sportieve activiteit en de moderne step.

Steppen is voor alle leeftijden. Indien u geïnteresseerd bent om ook eens te gaan steppen, neem dan contact op met iemand van de vereniging.
De leden van StepcrOss heten u van harte welkom op één van de trainingen.

Op woensdag 8 april 2009 zijn we gestart met de wekelijkse trainingen. Deze vinden plaats op woensdagavond van 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur en op de zondag van 9.30 uur tot ongeveer 10.30 uur. (afhankelijk van de route)
Voor mensen die geen step hebben kunnen we als vereniging twee keer een step gratis ter beschikking stellen. Meer informatie leest u verderop op deze pagina.

Lid worden van de vereniging kan ook. U kunt dan 1 of 2 keer per week met onze leden meerijden. Kosten van lidmaatschap zijn per kalenderjaar  €40,- .

Het is mogelijk om, voordat u lid wordt, gebruik te maken van twee gratis proeflessen. Eventueel op een door StepcrOss ter beschikking gestelde step. Hierdoor kunt u gemakkelijk proberen of deze sport iets voor u is. Na deze twee keer zijn de trainingen niet meer kosteloos. Men betaalt dan €2,50 per training en €,50 huur voor de step. Het is mogelijk om een step te huren voor 1 maand, voor €25,-. In dat laatste geval krijgt u de step mee naar huis. Heeft u al een step dan betaalt u uiteraard alleen de training.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb