Tips

WELKE STEP KUN JE GEBRUIKEN?

Op de weg maakt het niet uit met welke step je op pad gaat. Iedereen kan zijn step naar believen aanpassen. Ander stuur, andere bandjes, betere voorvork; het is allemaal mogelijk. Daarnaast zijn er diverse merken verkrijgbaar in Nederland. Kickbike, Footbike, Effendi, Dogatti, Kickid, BCS, Kostka, e.d. hebben allemaal goede steps voor goede prijzen.

Je hoeft geen echte zware crossstep te bezitten om door het terrein te rijden. Een lichtgewicht volwassen step met eventueel een grof bandenprofiel op de voorband (en eventueel achterband) volstaat meestal wel. Wel is te overwegen om, wanneer je de step verlaagd hebt met een verlagingsset, deze tijdelijk te verwijderen (of wanneer de stepplank hoger is in te stellen, dit even aan te passen).

 

VOORBEREIDING

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat. Maak wat te drinken voor onderweg klaar (water of sportdrank, maar geen frisdrank of vruchtensap!) en neem eventueel iets te eten mee in de vorm van een banaan of een stuk ontbijtkoek.

Zijn je banden hard genoeg? Op de buitenband staat bijna altijd de optimale bandendruk vermeld. Neem eventueel een reserve binnenband mee, voor het geval dat je een lekke band krijgt. Natuurlijk hoort daar dan ook wat gereedschap bij, zoals (plastic) bandenlichters en een inbussleuteltje. Vergeet vooral je pompje niet, want zonder extra lucht heeft de reserveband ook geen nut! Deze spullen kun je het beste in een rugzakje of camelback doen.

SCHOEISEL

Welke schoenen kun je gebruiken tijdens het steppen? In principe volstaan normale hardloopschoenen. Dat mogen best oudere schoenen zijn, want de demping van een hardloopschoen heb je tijdens het steppen niet nodig. Bij erg natte terreinomstandigheden in het bos of op het gras is het wellicht handig om wat meer grip te hebben in de vorm van crossloopschoenen of kunstgrasschoenen.

KLEDING

Tijdens het steppen is het dragen van sportkleding een pré. Zorg er voor dat de sportkleding prettig zit en niet te ruim, maar ook niet te strak zit. Het dragen van een (sport-)bril een optie. Hierdoor worden de ogen beschermd tegen water, vliegen (e.d.), zand en takjes.

Maak een Gratis Website met JouwWeb