Bike+ TOER, ZONDAG  27 AUGUSTUS 2017.

 

 

De zon schijnt als we op weg gaan naar de Naaldhof in Oss waar de start is van de 17e Bike+ toertocht, georganiseerd door T.C. de Windmolens uit Geffen, die ons hartelijk verwelkomen. Het wordt gewaardeerd dat wij meedoen op de step.

We schrijven ons in voor de 45 km. rit en krijgen de stempelkaart en route. 

D.m.v. een knooppuntenroute gaan we naar Boerderij Terras ’t Venster in Vinkel voor een korte stop met een lekkere kop koffie. Als steppers vallen we op tussen al die fietsers, maar men vindt het erg leuk. Op naar Berlicum, naar de Hooghei. Langs de Wetering, de brug over en daarna achter Coudewater langs. We steken de sluis over en rijden langs het Maximaalkanaal tot de spoorlijn. Via de Tivoliweg bereiken we de F59, ons allen bekend.

In Rosmalen, bij de pauze - stempelplaats,krijgen we een pakje drinken. Een van de wielrijders van de Windmolens leent even een step. Toch even proberen……oh, dat is pittig.

Van Rosmalen over de F59 passeren we Nuland en steppen naar Geffen om daar op de vierde pauzeplaats te genieten van een lekker kippenpootje. Deze traktatie wordt aangeboden door poelierderij Jo van Druenen in de Broekstraat. Even in de schaduw zitten en energie opdoen voor het laatste stuk, Geffen-Oss. We eindigen bij de Naaldhof, waar we ons afmelden. Kortom: We hebben een prima stepdag gehad.